• Slovenia
  • Group

ZADNJE SREČANJE KLUBA MENTORSTVA VISOKIH PETK

V petek , 7. aprila 2017 se je v prostorih Bisnode odvijalo zadnje srečanje Kluba mentorstva visokih petk. Predavatelji so nas seznanili s trendi na področju IT in usmeritvami v t.i. »Big Data World«.

Na dogodku so svoje projekte predstavili:

• Prof. dr. Mojca Ciglarič, s Fakultete za računalništvo in informatiko, ki nam je predstavila, kako dekleta iz FRI aktivno sodelujejo z gospodarstvom.

• Borut Rismal, ki je razpravljal o glavnih argumentih zakaj je prisotnost deklet v IT pomembna.

• Mag. Edita Krajnović z Mediade, kako spodbujajo mlade za odločitev poklica v inženirskih vodah, v okviru projekta »Inžinirji bomo«

• ter Riitta Fagerholm Mošić, zaposlena na Bisnode, ki je obravnavala BiSmart iniciativo, katera spodbuja računalniško in analitično razmišljanje.

V veselje nam je bilo poslušati govorce, ki so obogatili naše znanje s področja informacijske tehnologije. Ponosni smo, da se je ženski del populacije pet let aktivno povezoval, delil ideje, zgodbe, uspehe ter neuspehe, ki so prisotni v poslovnem svetu. S skupnimi močmi smo pritrdile dejstvu, da svet stoji na ženskah, saj smo tekom delovanja Kluba mentorstva visokih petk izpeljale kar 24 dogodkov, včlanile preko 200 žensk, povezale 16 mentorskih parov in uspešno zaključile 4 projekte. Kljub temu, da se naša zgodba zaključuje, bo klub tudi v prihodnje podpiral, osveščal in delil zgodbe, ki povezujejo uspešne ženske iz različnih področij. Ob tej priložnosti iskrena hvala vsem, ki ste s svojo prisotnostjo doprinesle k še kvalitetnejšim dogodkom.