• Slovenia
  • Group

Prevzemite nadzor nad tveganji

Elisabeth Suzuki (Director of Risk & Credit Services, Bisnode) pomaga podjetjem, da prevzamejo nadzor nad tveganji in s tem maksimizirajo dobičke.

PRAVITE DA ŽELITE RAZŠIRITI POGLED NA OCENJEVANJE TVEGANJ – KAJ MISLITE S TEM?

Ljudje tradicionalno govorijo o zmanjšanju svojih tveganj, a jaz trdim, da morajo podjetja začeti optimizirati svoja tveganja. Za poslovni uspeh je lahko opredelitev področij, kjer je premalo tveganja, ravno tako ključnega pomena kot identificiranje področij s preveč tveganji, saj je lahko sicer zamujenih veliko priložnosti. Zagotavljanje prave mere tveganja v vašem podjetju je način, kako doseči največjo dobičkonosnost.


KATERA TVEGANJA BI MORALA BITI OPTIMIZIRANA?

Vsako podjetje ima individualna področja tveganja, ki so odvisna od industrijskega sektorja in posla, v katerem deluje. Bisnode pomaga podjetjem nadzorovati in upravljati njihova kreditna tveganja. Pokrivamo vse na tem področju, od lokalnih, do nordijskih in globalnih storitev. Goljufija je nenehno v porastu in pogosto je težko identificirati goljufe, ker zagotavljajo lažne informacije. Bisnode ima več let izkušenj na tem področju in zna identificirati različne vzorce, kar podjetjem pomaga izogniti se goljufom.  


ALI OBSTAJAJO ENOSTAVNI UKREPI, KI JIH LAHKO PODJETJE SPREJME?

“Večina kreditnih izgub nastane z obstoječimi strankami, ne z novimi. Zato je pomembno da je vaša baza strank posodobljena.  Z avtomatizacijo procesa sprejemanja odločitev lahko izboljšate učinkovitost in kvaliteto, na primer z uporabo monitoring storitev, ki pošilja obvestila o relevantnih spremembah.


KAKO JE VEČJI DOSTOP DO INFORMACIJ VPLIVAL NA PODJETJA Z VIDIKA TVEGANJ?

Zgodovinsko je več informacij pomenilo konkurenčno prednost. Ampak danes ni prednost imeti dostop do velikih količin informacij, če ne veš, kako jih uporabiti. Podjetja, ki so danes pri tem uspešna, so tista, ki opravljajo smiselne analize.  


Trdim, da morajo podjetja začeti optimizirati svoja tveganja.”KAKO LAHKO BISNODE POMAGA PODJETJEM PRI TEM?

Imamo veliko ekipo strokovnjakov in analitikov, ki pomagajo podjetjem razumeti podatke. S kombiniranjem podatkov podjetja z Bisnodovimi podatki smo pomagali podjetjem sprejeti nveč kot 40 odstotkov novih poslov brez povečanja tveganja. Prav tako smo pomagali veliko podjetjem avtomatizirati več kot 80 odstotkov bonitetnih ocen njihovih novih poslov. Navdušujoče je pomagati našim strankam izboljšati njihovo poslovanje in veliko lahko še storimo. ■