• Slovenia
  • Group

Novi generalni direktor Bisnode Južni trgi je Milan Dragić

Milan Dragić s 1. junijem prevzema vodstvo podjetja Bisnode Južni trgi, ki deluje v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, preko poslovnih partnerjev pa še v Črno gori, Albaniji in na Kosovu. Je manager z več kot 25-letnimi izkušnjami v slovenskih in mednarodnih podjetjih. Dolgoletna direktorica Maria Anselmi prevzema vlogo direktorice operativne odličnosti v Bisnode Skupini.

»Prepričan sem, da bomo na področju pametnih podatkov še naprej igrali ključno vlogo ter podjetja podpirali pri dvigu učinkovitosti poslovanja in s podatki podprtega tržnega razvoja. Praksa kaže, da podjetja, ki uporabljajo podatke in poslovno analitiko, rastejo hitreje, varneje in dosegajo višjo dobičkonosnost – v tem je še veliko rezerve za podjetja v Sloveniji in regijsko, je ob nastopu funkcije dejal Dragić. Regijski direktor Bisnode mednarodni trgi Jon Slorer pravi, da je Dragić prava izbira: »Bisnode že soustvarja prihodnost, kjer bodo poslovni procesi v veliki meri digitalizirani in avtomatizirani s pomočjo razvoja masovnih podatkov (ang. Big Data) in t. i. machine to machine avtomatizacije. Milan s seboj prinaša obsežno poznavanje velikih mednarodnih IT organizacij in izkušnje z upravljanjem poslovanja v regiji. Te izkušnje bodo zelo pomembne pri uveljavljanju Bisnoda kot analitičnega partnerja, ki strankam pomaga pri načrtovanju njihove digitalizacije. Veselim se, da bomo skupaj z Milanom izkoristili to priložnost.«Bogate izkušnje pridobival v Microsoftu in SAP-u

Dragić je manager z obsežnimi izkušnjami v velikih mednarodnih informacijskih podjetjih na področju poslovnega upravljanja v okviru južnih trgov in srednje ter vzhodne Evrope. V 13-letni karieri na Microsoftu je nazadnje deloval kot direktor storitev za srednjo in vzhodno Evropo in v 15 državah skrbel za preobrazbo regionalne organizacije z namenom povečanja učinkovitosti in boljše pokritosti trga. Po vrnitvi v Slovenijo se je kot vodja poslovnega razvoja pridružil podjetju Agito. Po dveh letih in pol se je odzval povabilu SAP Slovenija ter prevzel vodenje organizacije z 32 zaposlenimi.

Dragić prevzema krmilo od dolgoletne direktorice Marie Anselmi

Dragić z junijem prevzema vodenje družbe Bisnode Južni trgi, del skupine Bisnode, vodilnega evropskega podjetja na področju poslovne analitike in informacij. Skupina posluje v 18 državah, v okviru katere Bisnode Južni trgi pokrivajo trge sedmih držav nekdanje Jugoslavije ter Albanijo. Družbo Bisnode Južni trgi že vrsto let zaznamujejo dinamična rast prihodkov, dobička in števila zaposlenih.

Dolgoletna direktorica Bisnode Južni trgi Maria Anselmi, ki je družbo vodila do konca leta 2016 in pripomogla, da je pod njeno taktirko Bisnode dosegel 4,3-odstotno organsko rast, je z letošnjim januarjem postala direktorica za operativno odličnost na ravni skupine Bisnode. V prehodnem obdobju je mesto generalnega direktorja zasedel Miran Kovač, sicer dolgoletni finančni direktor v Bisnode Južni trgi. Skupina Bisnode, ena od pionirjev na področju upravljanja s pametnimi podatki, je strateški partner največjega globalnega ponudnika poslovnih informacij družbe Dun & Bradstreet.