• Slovenia
  • Group

KAKO TRUMPOVO VLADOVANJE VPLIVA NA SKLADNOST?

Ameriški predsednik Donald Trump je z javnostjo delil svoj pogled glede skladnosti, predvsem v smislu izkoreninjenja ukrepov, ki niso v interesu širše javnosti.

Trenutno si predsednik beli glavo predvsem z zakonodajo s področja terorizma in preprodaje drog, zato je njegov primarni cilj prekinitev finančnega toka, ki bi na kakršen koli način povezoval podjetja s terorističnimi organizacijami in ostalimi kriminalci.

Državni in gospodarski sektor zato združuje enoten cilj, tj. zaščita interesov podjetij in njihovih strank. Glavna dolžnost vsakega podjetja je torej vsakodnevno preverjanje korektnosti poslovnih partnerjev, iz tukaj lahko izhajamo, da so kvalitetni in zanesljivi podatki bistveni pri zaščiti podjetja v doseganju poslovnih ciljev. Trumpu je seveda v interesu olajšanje regulativnih bremen za podjetje, vendar to pomeni, da bodo za rešitev potrebna še mnoga pogajanja z republikanskim kongresom.

Pred kratkim so industrializirane države podpisale mednarodno proti-korupcijsko konvencijo, ki je privedlo do trgovinskih pogajanj ostalih držav s pritiskom na Združene Države Amerike. Na katerih področjih torej lahko pričakujemo spremembe lahko preberete TUKAJ


V podjetju Bisnode smo tako težavo prepoznali tudi na slovenskih tleh in temu primerno reagirali. Razvili smo novo rešitevSKLADNOST, ki se osredotoča na verodostojnost vašega morebitnega poslovnega partnerja, saj vsebuje vrtoglavih 60. 000 informacij o kapitalskih povezavah.