• Slovenia
  • Group

KAKO SE S TVEGANJI PRI POSLOVANJU ZUNAJ MEJA SPOPADAJO IZVOZNIKI - UPORABNIŠKA IZKUŠNJA DUN & BRADSTREET POSLOVNIH REŠITEV

Skupaj z Alešem Markežičem, vodjo področja financ in računovodstva v Luki Koper d.d. in Polono P. Zgonc, strokovno vodjo za zavarovanje terjatev pri Zavarovalnici Triglav d.d. vam bomo predstavili konkretno uporabniško izkušnjo Dun & Bradstreet produktov in poslovnih rešitev.KDAJ
24. maj ob 17.00 uri.
KJE
Ekonomska fakulteta, Univerze v Ljubljani.
PRIJAVA
alumni@ef.uni-lj.si do torka 23. maja 2017.


Glavni komponenti, ki sta pozitivno prispevali k rasti BDP v 2016, sta bili izvoz in domače trošenje. Izvoz se je tako v preteklem letu povečal kar za 5,9%. 


Vsako poslovanje je povezano s tveganji.


Kako pa se s tveganji pri poslovanju zunaj meja spopadajo izvozniki?

Na praktični delavnici bomo predstavili oz. odgovorili na sledeča vprašanja:

Kratka predstavitev družbe Dun & Bradstreet, največjega globalnega vira poslovnih informacij;

Kako tveganja pri poslovanju zunaj slovenskih meja že vrsto let uspešno obvladujejo v Luki Koper?

S kakšnimi izzivi se soočajo in kako jim pri tem pomagajo poslovne rešitve in produkti D&B?

Kakšno vlogo imajo pri obvladovanju izvoznih tveganj kreditne zavarovalnice? Na kakšen način sodelujejo s slovenskimi izvozniki?


Izvajalka delavnice in gosti iz gospodarstva:
Breda Jerič, D&B Produktni vodja, Bisnode D&B Southern Markets d.o.o.

Breda Jerič, produktni vodja za D&B na področju južnih trgov pri Bisnode D&B Southern markets d.o.o. je z največjim globalnim virom poslovnih informacij D&B povezana vse od l.1991. Sprva preko Bonitetne hiše i, ki je bila D&B korespondent za področje držav bivše Jugoslavije in Albanije, od l.2016 pa preko družbe Bisnode. V tem času je postal Dun & Bradstreet nepogrešljiv vir poslovnih informacij, s pomočjo katerih raznovrstni slovenski uporabniki lahko sprejemajo pomembne poslovne odločitve in gradijo kvalitetne poslovne odnose s svojimi partnerji.
Aleš Markežič, univerzitetni diplomirani ekonomist
Po diplomi na Ekonomski fakulteti v Ljubljani leta 1993 je svojo poklicno pot začel v Intereuropi, d. d., kjer je v okviru sektorja za finance prehodil pot od pripravnika do direktorja sektorja. Po 8 letih na tem delovnem mestu je v decembru 2015 sprejel nove izzive s prevzemom vodenja področja financ in računovodstva v Luki Koper, d. d., kjer je sedaj zaposlen.
Polona Porenta Zgonc, univerzitetna diplomirana ekonomistka
Leta 2000 diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, poslovni oddelek-finančna smer.
Od leta 2000 zaposlena na Zavarovalnici Triglav, d.d., Centrala v Ljubljani.
Poslovno pot začela v Službi zavarovanj terjatev kot Samostojni strokovni sodelavec. Od leta 2008 Vodja odseka za zavarovanje blagovnih terjatev in kavcijskih zavarovanj in od leta 2016  Strokovni vodja za zavarovanje blagovnih terjatev in kavcijskih zavarovanj.
Poslovno se vseskozi ukvarja z oceno tveganja, bonitetno in finančno analizo ter upravljanjem s tveganji, povezanimi z oceno in prevzemom rizika pri zavarovanju terjatev.


VEČ O DELAVNICI


Globalna platforma Dun & Bradstreet je največja svetovna podatkovna baza, ki ima več kot 250 milijonov podatkov o podjetjih iz 220 držav sveta.
Podatki so zbrani iz:

30.000 virov,
zajemajo več kot eno milijardo računov in
posodabljajo petmilijonkrat na dan.

Bisnode kot največji partner Dun & Bradstreet lahko okrepi in vpliva na Dun & Bradstreet strategijo, kar vodi k rasti in močnejšemu pozicioniranju strank na globalnem konkurenčnem zemljevidu.
Bisnode Južni trgi (Slovenija, Hrvaška, BiH, Srbija, Črna gora, Makedonija, Kosovo, Albanija), ki je del Skupine Bisnode, je strateški partner Dun & Bradstreet od leta 2015.

Četrt milijona podjetij po vsem svetu in 87 % iz seznama Fortune 500 podjetij zaupa Dun & Bradstreet, da jim zagotovi ključne podatke in vpoglede, ki jih potrebujejo za ustvarjanje vsakdanjih povezav z najbolj dragocenimi strankami.
Dun & Bradstreet je tudi dobitnik različnih svetovno priznanih nagrad. V letu 2016 ga je revija Global Finance imenovala za najboljšega ponudnika rešitev na področju financiranja in upravljanja verige dobaviteljev, Ethisphere Institute pa za svetovno najbolj etično podjetje z nagrado 2016 World’s Most Ethical Company®.


VEČ O D&B