• Slovenia
  • Group

INTERVJU Z MAGNUSOM SILFVERBERGOM, PREDSEDNIK UPRAVE SKUPINE BISNODE O TRENDIH V FINANČNI INDUSTRIJI

Na blogu Provenir je bil objavljen intervju z Magnusom Silfverbergom, predsednikom uprave Skupine Bisnode, ki med drugim omenja tri v finančni industriji prisotne in aktualne trende: digitalizacija, rast in skladnost.


 DIGITALIZACIJA


Digitalizacija procesov, danes že običajna praksa vsakega večjega podjetja, običajno vodi v avtomatizacijo, katere glavni namen je pospešiti procese v podjetju, ki se izvajajo ročno. Avtomatizacija in digitalizacija sta torej trenda, s katerima želimo postreči strankam, predvsem v smislu predikativne analitike, ki podjetjem omogoča sprejemanje varnih in dobičkonosnih odločitev.

 RAST


Na rast podjetij, ki jo Magnus omenja kot drugi trend, lahko gledamo z dveh vidikov:

- vidik tveganosti in
- vidik marketinške perspektive.

Želja vsakega podjetja je vsekakor nenehna rast, ki je pogojena z natančnimi in bonitetnimi informacijami. Ključno vlogo zato tukaj igrajo orodja, ki podjetjem preprečujejo sprejemanje odločitev, ki bi negativno vplivale na njihovo poslovanje. Drug vidik rasti se skriva v marketinški perspektivi, ki temelji na analitiki združevanja podatkov o transakcijah podjetja s podatki iz interneta in vedenjskimi podatki podjetij. Ko podatke ustrezno metodološko obdelamo, lahko podjetjem serviramo zelo oster profil končnega kupca, kar jim omogoča natančno targetiranje potencialnih in zanje relevantnih strank.

 SKLADNOST


Kot zadnji veliki trend je omenjena skladnost. V aprilu 2017 je Evropski parlament potrdil novo Uredbo o varstvu osebnih podatkov, ki bo v veljavo stopila maja 2018. Podjetja, ki ne bodo ravnala v skladu z zakonskimi predpisi, lahko doleti celo denarna kazen v višini do 4 % letnega prometa. Z Bisnode rešitvami našim strankam pomagamo pri procesu skladnega poslovanja in jim svetujemo pri pripravi ter soočanju s predpisi.

Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ