• Slovenia
  • Group

Ali je z »Big Data« mogoče napovedati zmagovalca evropskega nogometnega prvenstva 2016?

Nogometni navdušenci, ki nestrpno čakajo evropsko nogometno prvenstvo 2016, lahko sedaj iz prve roke izkusijo prednost analitične obdelave masovnih podatkov.


Spletna aplikacija, ki jo je razvil novo ustanovljeni Big Data Analytics Lab iz Bisnode, lahko napove izide tekem z ocenjevanjem na podlagi uspešnosti ekip. Bisnode spletna aplikacija Španiji, Angliji, Švici in Belgiji pripisuje največje možnosti za zmago. V finalu se bosta po trenutnih napovedih spopadli Belgija in Španija.


VAS ZANIMA, KAJ "BIG DATA" ANALITIKA LAHKO NAREDI ZA VAŠE PODJETJE?

KLIKNITE:  

Bisnode Big Data Analytics Lab je napovedi pripravil z uporabo nestrukturiranih in razpršenih spletnih podatkov v kombinaciji z analitičnimi modeli. Z analiziranjem pogostosti zadetkov, učinkovitosti napada in obrambe, zgodovinskih izidov itd. je mogoče predvideti končni izid vsake tekme, razplete v skupini, izide v končnici in zmagovalca. Vse napovedi so na voljo na spletnem naslovu http://footballcup2016.bisnode.com.Tekom prvenstva bo aplikacija sproti posodobljena z dnevno ažuriranimi izidi, predvidenimi na podlagi dejanske uspešnosti ekip in izidov tekem.

»V športu in nogometu je vse mogoče in zato ga imamo radi. Ničesar ni mogoče potrditi s stoodstotno gotovostjo. A vendar se modeli in rezultati stalno uporabljajo na trgu in so se do sedaj izkazali kot zelo zanesljivi. Zato lahko napovemo, da imajo dvakratni prvaki in branilci naslova Španci največje možnosti za ponovno osvojitev evropskega prvenstva 2016«, pravi Andreas Psaros, začasni komercialni vodja pri Big Data Analytics Lab podjetja Bisnode.

Podjetje Bisnode je ustanovilo Big Data Analytics Lab, ki nudi prilagodljiv Hadoop ekosistem – »programsko knjižnico«, ki lahko obdela velike nabore podatkov. To pomeni, da lahko Bisnode podatke svojih strank primerja in analizira z lastnimi podatki ter podatki, ki jih ustvarja današnji povezani sveti, tako imenovanimi »Big Data« (masovnimi podatki).

»Prepričani smo, da Bisnode Big Data Analytics Lab našim strankam, ki so preobremenjene z zapletenimi in nepreverjenimi zamislimi, nudi možnost, da na varen način preverijo svoje primere uporabe masovnih podatkov. Hkrati pa se lahko od tega veliko tudi naučimo. Takšno sodelovanje nam daje možnost, da na podlagi teh izkušenj izboljšamo ponujene storitve. Kdo si ne želi hitrega neuspeha in še hitrejšega učenja? Laboratorij nam in našim strankam nudi prav to«,pravi Marcus Hartmann, izvršni direktor Data Analytics Lab iz Bisnode.

Bisnode je vodilno evropsko podjetje na področju obdelave in analize podatkov. Drugim podjetjem pomagamo pri iskanju in upravljanju strank skozi njihov celotni življenjski cikel. To pa zagotavljamo z uvedbo pametnih podatkov, ki našim strankam omogočajo, da sprejmejo pametne odločitve. Imamo 2400 zaposlenih v 18 državah, glavni sedež pa se nahaja v Stockholmu, na Švedskem. 

PRENESITE INFOGRAFIKO

Za več informacij se obrnite na:

Marcus Hartmann, izvršni direktor Big Data Analytics Lab, Bisnode

GSM: +49 170 2182100
 E-naslov: marcus.hartmann@bisnode.com